Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Оставка подадоха 40 високопоставени служители на Банката на Гърция

06 Ноември 2012 / 16:11:40  GRReporter
1330 прочитания

Оставка подадоха 40 високопоставени служители на централната Банка на Гърция като знак на протест срещу закона, който постановява таван на заплатите на управителите на финансови институции и държавни предприятия. Законът бе приет в петък с гласуването на плана за провеждане на приватизациите в Гърция и предполага, че заплатата на член на управителния съвет на една институция свързана с публичната собственост не може да получава над 5000 евро бруто или 2900 евро чисто на месец.

Сред подалите оставка са ръководителят на надзорния орган върху банките Янис Гусиос. Той е поставен временно на този пост като замества Василаки Зака, която в момента е член на  управителния съвет на Фонда за управление на държавната собственост.

Примерът на Гусиос последваха надзорникът на частния застрахователен пазар към Банката на Гърция Харалабос Воядзис, ръководителят на икономическите проучвания Исаак Сабете, икономическият ръководител на централната банка Христос Папаконстантину, както ръководителите на отделите за вътрешен одит и контрол.

Председателят на Банката на Гърция Георгиос Провопулос още не е коментирал публично масовите оставки на своите високопоставени подчинени.

 

Категории: ИкономикаБанката на Гърция криза оставки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus