Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Откриха крокодил на остров Крит

06 Юли 2014 / 12:07:01  GRReporter
1593 прочитания

Официално беше потвърдена информацията, че на остров Крит е открит крокодил, след многобройните слухове, които през последните дни вълнуваха жителите на острова.

Крокодилът, с дължина около 2 метра се появи близо язовирна стена в Ретимно и случайно е открит от патрул на противопожарната служба,. Първоначално новината, която се разпространи главно в блогове в мрежата  и във Фейсбук, беше сметната за спам, една от многото фалшиви снимки, които се публикуват в интернет.

След това обаче компетентните служби се задействаха и поставиха камери по дължината на стената, така че да бъде открит крокодилът.

Това е случка, която занимава общественото мнение, но и всява паника, защото въпреки забраните и мерките, много граждани се къпят в язовира, като например на Богоявление, когато се освещават водите.

Според слуховете крокодилът се оказва във водите на язовира след необмислените действия на човека, който го е притежавал. Вероятно след като е видял колко много пораства, го е пуснал в язовира.

В района се очаква да дойде следващите дни херпетологът от Музея по естествена история г-н Либеракис, за помогне със знанията си за откриването на крокодила. Успоредно с това е дадено нареждане районът, където са го видели пожарникарите да се загради с мрежа.

Трябва да се отбележи, че след видеото, заснето от жители на района, вече се говори за втори крокодил, който се вижда неясно на записа, и това предизвиква страхове, че ако това е двойка крокодили и те не бъдат заловени, след време могат да започнат да се размножават.

Препоръчва се през следващите дни гражданите да избягват да ходят в района на язовирната стена.

 

Категории: крокодил Крит Ретимно язовирна стена
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus