Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Отложиха със седмица делото за Мария

07 Януари 2014 / 15:01:25  Анастасия Балездрова
793 прочитания

Съдът в Лариса отложи разглеждането на прокурорското искане за премахване на попечителството на малката Мария от двойката роми, в чийто дом бе намерена тя за следващия вторник.  

Адвокатът на „бащата” Христос Салис, Константинос Кацавос заяви пред GRReporter, че делото е било отложено по искане на защитата. „Ние поискахме отсрочка, защото имаме нужда от малко време, за да подготвим някои документи по случая”, заяви той.

Според публикации в гръцки медии адвокатите са поискали отлагане на делото, за да бъде разгледано искането на „майката” на Мария да бъде преместена от предварителния арест на затвора в Коридалос в този в Лариса. В текста се посочва, че те са поискали тя да присъства на делото, както и да бъдат разгледани нови данни, без да се посочва какви точно са те.

След първоначалния отказ на съда да отмени мярката за предварителен арест на двамата мними родители на Мария, техните адвокати подадоха повторно искане. Молбата им обаче не се очаква да бъде разгледана преди края на януари. 

Категории: Криминална хроника съдебно дело Мария попечителство роми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus