Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пакистанецът изнасилвал хладнокръвно и с пълно съзнание

08 Август 2012 / 19:08:07  GRReporter
2312 прочитания

В затвора за непълнолетни престъпници в Авлонас до Атина се намира от днес изнасилвачът от Парос. Вчера той се яви пред прокурора в Сирос, където направи самопризнания. Според адвокатката от Миконос, която пое защитата му той се е извинил на семейството на жертвата и обществото и не отрекъл нито едно от описаните в обвинителния акт деяния. Опровергал само датата на раждане, която била посочена в документите и заявил, че не е роден през 1991, а през 1993.

След това описал престъплението с много цинизъм и шокираща откровеност. „Обърнах момичето по гръб и го ударих с голям камък, тежащ около пет килограма над лявото око. Бях я хванал за шията и се опитвах да я скрия в един процеп, но тя се съпротивляваше и ме ругаеше. Удрях я с камъка непрекъснато...Видях по лицето й да тече кръв и хвърлих камъка в морето. В началото реших да открадна мобилния й телефон, за да го продам и да изпратя парите на болната си майка в Пакистан, която се нуждае от тях. За да мога да се доближа до нея се престорих, че аз също говоря по телефона. След това я притиснах, за да не може да реагира и взех телефона й. Но тя мърдаше и тогава я ударих няколко пъти с ръка по тялото. Свалих панталоните и банския й и я изнасилих. Избърсах се с дрехите й. Хвърлих панталона и банския надалеч, за да не може да избяга бързо и да потърси помощ. След това се опитах да я скрия в процепа и започнах да я удрям с камъка. Оставих я там и тръгнах към ресторанта, в който работех. Хвърлих телефона в отпадъците на хотела”. Според източници в следващата част от разказа си пакистанецът е казал, че по-късно изпълнил служебните си задължения в хотела и полял градините.

Досега събраните данни сочат, че всичко се е случило в рамките на половин час. Както посочва в показанията си майката на 15-годишната Мирто, тя и двете й дъщери са отишли на малък плаж, близо до плажа „Златен бряг” на 22 юли в ранния следобед. Към 18:00 момичето казало на майка си, че ще отиде до скалите по нужда и се върнало сравнително бързо.

Малко по-късно Мирто помолила майка си да отиде отново до скалите на плажа „Златен бряг”, за да послуша музика от мобилния си телефон. Казала й също да й се обади, когато решат да си отидат от плажа.

„След половин час започнах да звъня на мобилния телефон, но той не работеше. Започнах да ходя към скалите веднъж пеш, друг път с колата си и да я търся. През цялото време звънях, но телефонът й не работеше. Тогава заминах с колата с и отидох до плажа в Пунда, където се намираше другата ми дъщеря и я взех, за да търсим Мирто заедно. Отидохме отново на плажа „Златен бряг” и я търсехме. В един момент тръгнах към другата страна на плажа към хотел „Посейдон” и тогава ми се стори, че я видях на отсрещните скали. Тогава с другата ми дъщеря отидохме натам и я намерихме”.

В показанията си пакистанецът описва как е пристигнал в Гърция. Казал, че е пристигнал през 2010 и влязъл в страната от Турция. В началото живеел в района на Оропос до Атина, но скоро след това заминал за Парос, където си намерил работа в един хотел. Служебните му задължения били „да полива райграса” срещу 450 евро на месец.

Разказът на изнасилвача продължава: „Предишния ден, в събота с един приятел от Пакистан отидохме на панаира в село Писо Ливади. Тръгнахме си от там към 04:00 сутринта и останах да преспя в квартирата на приятеля ми, която се намира до една бензиностанция. Принципно в неделя трябваше да празнуваме Рамазана, но спахме до много късно, след което станахме, ядохме и гледахме телевизия. След обяд реших да се върна в ресторанта, където работех. Бях облечен в бял панталон и синя фанелка. Когато минах покрай плажа видях една жена да плува в морето. В същото време от там минаваха двама мъже. Малко след това видях 15-годишното момиче на скалите”.

Пакистанецът разказал също, че след нападението се върнал в стаята си в мазето на хотела, където се изкъпал и изпрал дрехите си.

Особено важни за следствието били показанията на един от сервитьорите в ресторанта. „Бях се върнал от мястото на нападението и вечерях, когато видях Али да отива към стаята си. По-късно го попитах за случая и той ми каза, че е видял два автомобила на мястото на нападението”.

Решаващи са били показанията на собственика на туристическия обект. „Али ми каза, че ще замине за Пакистан, понеже баба му починала. След това изключи телефона си. Обади се, за да ми каже, че полицията го е заловила на площад Омония, заедно в едно друго момче от Бангладеш. След това не съм разговарял с него”.

Изнасилвачът от Парос бе транспортиран в полицейска кола до Пирея при изключително високи мерки за сигурност. Въпреки това, когато корабът акостира членове на Златна зора нахлуха и се опитаха да спрат колата и да го линчуват. Шофьорът обаче даде газ и излезе, а няколко „момчета в черно” гониха патрулката по улиците на Пирея.

Ксенофобската партия твърди, че изнасилвачът е излъгал за годината на раждане „с цел да избегне да бъде изпратен в нормален затвор и да си издейства по-лек режим”.

Категории: Криминална хроника изнасилвач пакистанец Парос показания затвор за малолетни престъпници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus