Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Подобрение за четирима заразени от свински грип

06 Август 2009 / 16:08:21  GRReporter
917 прочитания

Свински грип

Подобрява се състоянието на заболелите от тежка форма на новия грип А/Η1Ν1 в Гърция.  Трийсет и три годишният мъж, лекуващ се в болницата в Ираклио на остров Крит, е изведен от интензивното отделение. По-добре се чувства и другият млад мъж, но ще продължи да е под лекарски контрол. Шестнайсет годишната британка и четиридесет и две годишният грък, които също имаха усложнения след заразяване с А/Η1Ν1, също се подобряват.

Хиляда и двама са заразените с новия грип до този момент в Гърция. В периода от 29 юли  до 5 август са регистрирани лабораторно 272 заразени, с които общият брой става 1 002 души. Най-много случаи са регистрирани в област Атика: 460, следват остров Крит: 159, островите в Йонийско море:127 и област Централна Македония :87.

Световната здравна организация даде одобрение за ваксината срещу грип А през септември. СЗО потвърди днес, че процеса на разпространение на нови ваксини срещу грип А (H1N1) зависи от процеса на производството им няма да стане така бързо, за да не бъде това за сметка на качеството на лекарството.

Постепенно ще се предоставят необходимото количество ваксини до всички държави, където ще бъде извършено тестване, до официалната кампания по ваксинация през септември.

Тестването на новата ваксината срещу свински грип ще стартира във Финландия. Акцията ще започне след няколко дни, като вчера Съвещателната комисия даде разрешение за техния старт. Тестовете ще се проведат в университета в Тампере и вече стотици финландци изразиха готовност да участват в тях. Ваксината ще бъде тествана върху четиристотин и петдесет деца и юноши на възраст до седемнайсет години.

Диляна Иванова

Категории: Свински грип Гърция Болни от свински грип
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus