Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Похитителят от Комотини освободи заложниците си без инциденти

02 Март 2012 / 09:03:07  GRReporter
1406 прочитания

С добър край завърши случаят със заложничеството във фабриката в Комотини. 40 минути след полунощ, след продължили с часове преговори 52-годишният похитител освободи двамата заложници. После остави ловната си карабина и се предаде на членовете на специалните части.

Всичко започна в четвъртък, малко след 13:00. Въоръженият мъж нахлул в предприятието за производство на кофи за отпадъци, което се намира в индустриалната зона в Комотини. След като казал на работещите там жени да напуснат помещението той задържа двама мъже за заложници и постави началото на трилъра, който продължи цели 12 часа. При нахвлуването си той рани в шията, ръката и ребрата директора на фабриката Атанасиос Андрианопулос и работника Емил Маринов.

Димитрис Маникас е бивш служител на фирмата. Работел като шофьор от юли 2000 до края на август 2011, когато бил уволнен.

Както GRReporter писа, искането му било да бъде назначен отново и да му бъдат изплатени 31 хиляди евро, които според него фирмата му дължала.

От полицията заявиха, че през цялото време са имали телефонна комуникация с двамата заложници.

Категории: Криминална хроникаОбщество заложници ранени бивш служител полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus