Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Показно самоубийство на площад Синтагма

04 Април 2012 / 09:04:44  GRReporter
1564 прочитания

    Около 9,00 часа тази сутрин възрастен мъж се простреля в главата пред изумените погледи на минувачите на площад Синтагма. Той е стоял на стълбите към градинката на площада, когато насочил пистолета към главата си и стрелял. Видимата му възраст била около 60 години.

    Веднага на мястото на инцидента са пристигнали линейки. Мъжът е бил откаран в болницата “Евангелизмос”, където е била установена смъртта му.  В официално съобщение на гръцката полиция се казва, че жертвата е 77-годишен пенсионер, а на мястото на самоубийството е била намерена бележка, в която собственоръчно е написал, че слага край на живота си, за да не започне да рови в кофите за боклук.

Психиатрите предупреждават, че тенденцията към самоубийства и крайно поведение тепърва ще се разраства. „Икономическата криза, която изживяваме и се разраства все повече е една стресираща ситуация. Тя се появява постепенно и започва да приема различни форми в нашето съзнание, в зависимост от нашия характер и уязвимост. Като уязвимост определям психическото състояние на един човек, който под влиянието на стресови ситуации може да създаде проблеми не само на себе си, но и на обкръжаващата го среда. Съществуват хора, които стигат до депресивни изблици и дори да говорят за самоубийство. Много от тях го правят. По същия начин друг вид човешки характер може да стигне до крайности и да направи неща, които са подобни, но и напълно противоположни на самоубийството. Вместо да навредят на себе си те изразяват на околните целия си гняв и склонност към самоубийство", заяви в интервю за GRReporter Кириакос Кацадорос, президент на неправителствената организация Климака.

 

Категории: самоубийство площад Синтагма икономическа криза психични разстройстваКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus