Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Полицейски хайки на лов за емигранти

18 Август 2009 / 13:08:38  GRReporter
954 прочитания

Операция по издирването на нелегални имигранти се провежда в района на остров Карпатос, Егейско море. В министерството на търговския флот е получено телефонно обаждане, че плавателен съд с 15 души на борда е потънал. Операцията по издирването, в която участват кораби и един хеликоптер, е затруднена заради силния вятър.

Властите на Гърция предприемат все по - сериозни мерки по депортиране на нелегалните емигранти от Пакистан и Афганистан, без да се съобразява с протестите на местните и международни правозащитни организации. По последени данни преди дни 82 емигранти са били изпратени в родните им страни - 28 пакистанеца /депортирани с решение на съда/ и 54 афганистанеца, които сами са изразили желание за отпътуване от Гърция.
Това е третата голяма група нелегални емигранти, които са депортирани от Гърция за последния месец.

Само преди месец бе затворен голям лагер за нелегално пребиваващи на територията на Гърция. Този голям лагер бе в Патра и просъществува цели тринайсет години. Там са били задържани емигранти предвижвали се от Италия по море.
Булдозери унищожиха временните постройки където са се укривали стотиците чужденци, главно от Афганистан. Предполага се, че там са се били настанили около 1800 души. Неразрушени са останали единствено местата за молитва и палатките за спешна медицинска помощ.
Според редица правозащитни организации това идва да покаже, само част от жестокото отношение на гръцките власти към хората загубили своята родина по икономически или политически причини. Според сътрудници на Червения Кръст, управляващите са дали знак на нелегалните емигранти да разберат, че за тях няма бъдеще в Гърция. В тази посока работи и новия закон който улеснява процедурата по депортация, като цялата процедура се заплаща от фондове на Европейският съюз.
Диляна Иванова

Категории: АктуалноОбщество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus