Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията издирва албанец с криминално минало за нападението в нощния бар

23 Ноември 2014 / 12:11:56  GRReporter
752 прочитания

Службите за сигурност на Атика  са по следите на извършителя, който стреля с автомат Калашников рано сутринта в събота в нощния бар „Еци Апла” в Микролимано. Според последните информации, равносметката от стрелбата е 15 ранени, 3 от които тежко. Всички са млади хора от 20 до 39 години.

9 от ранените, чиито живот е извън опасност се лекуват  в различни болници.. В болницата Атико са закарани 4 ранени, между тях и млада жена, ранена в главата. 2 от ранените са претърпели операции  на гръдния кош в болницата Еритрос. Други двама са приети в болницата Евангелизмос и в Триасио. Млада жена е приета в болницата КАТ. Шестима от ранените са освободени за домашно лечение след като са получили първа помощ.

На мястото на стрелбата са открити 14  гилзи от автомат Калашников. Полицията разполага и със запис, който показва, че извършителят се е забавлявал в заведението, като според свидетелите той е бил в компания с още двама души.

Очевидци свидетелстват, че стрелецът е отправил заплахи срещу и служителите, казвайки „Всички тук тази вечер ще умрете”. Започна да стреля с оръжието напосоки срещу посетителите и в заведението започва паника. Когато спрял  стрелбата, извършителят по информации се качил на такси и избягал.

Стрелецът е албански гражданин, на 35 години, извършител на още 3 въоръжение нападения- две в кафенета в Агиос Пантелеймонас и едно на ул. Михалопулу. Електронното издание zougla.gr разпространи и снимката на заподозрения.

Първото нападение е извършено на 31 октомври 2014 в кафе-бар на кръстовището на улиците Хиу и Критис. Извършителите са стреляли от автомобил срещу заведението с Калашников. Ранен е смъртоносно 44-годишен клиент, както и 21-годшна албанка- служителка в бара.

Вторият удар е на 6 ноември вечерта на ул. Аристотелус 106, когато двама души изстрелват срещу кафенето 12 куршуми, без да ранят някого. Извършителите са се возели на кола с откраднати номера, спрели пред бата и след изстрелите, отново с Калашников, са избягали.

Информациите още сочат, че 35-годишният албанец е участвал в албанска банда, която е свързана с трафик на наркотици и склоняване към проституция, но това не е потвърдено все още.

Мотивите за нападението не са ясни. Властите разследват две версии- стрелецът да е искал да рекетира собствениците на заведението за „защита”, или се е намирал под влиянието на наркотици.

Янис Моралис: Такива събития ни натъжават и шокират

„Такива събития ни натъжава и шокират. Пожелавам на ранените бързо възстановяване и се надявам полицията да арестува възможно най-бързо извършителя и да бъде раздадено правосъдие” заяви кметът на Пирея Янис Моралис, след като говори с главния секретар на Министерството на здравеопазването Василис Кондозаманис, както и с ръководствата на болниците Атико и Евангелизмос.

 

Категории: стрелба в заведение албански гражданин Пирея
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus