Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поради кризата намаляха катастрофите по пътищата

31 Януари 2012 / 15:01:44  GRReporter
1088 прочитания

Поради икономическата криза и намаленото движение по пътищата намаляват и катастрофите - ако не в цялата страна, то със сигурност в западна Гърция. Според местното полицейско управление през декември 2011 там са станали 29 тежки пътни катастрофи, докато през декември 2010 те са били 57. Т.е. статистически са станали 49 на сто по-малко произшествия.
    Изследване на същото управление, което се е провело от 2008 до 2011 показва, че градовете са по-опасни за шофьорите от магистралите. В тях са станали половината от тежките пътни произшествия, а останалите половина по магистрали, междуградски и междуселски пътища. Основните причини за катастрофите са неспазването на пътните знаци, отнемането на предимство, високата скорост, разсеяността на шофьора и употребата на алкохол.
    Статистиката показва, че най-опасния ден за шофиране е събота, когато се случват 17 на сто от катастрофите. В четвъртък ,петък и неделя се концентрират 15 на сто от произшествията, а най-спокойният ден за шофиране е сряда. Нощните часове от 22 часа до 5 часа сутринта са най-рискови, защото тогава стават 34 на сто от катастрофите. Следват вечерните часове от 17,00 до 22,00 с 31 на сто от катастрофите.

Категории: катастрофи пътища причини употреба на алкохол отнемане на предимство превишена скорост
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus