Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поредната частна застрахователна компания е пред срив

29 Декември 2009 / 08:12:05  GRReporter
1760 прочитания

Надзорният съвет на частните осигурителни компании взе решение, че застрахователното дружество Commercial Value (собственост на Advantage Capital – фалиралата през октомври Aspis) трябва в най–кратки срокове да повиши своя дялов капитал с 79 милиона евро, защото в противен случай е заплашено от отнемане на лиценза в Гърция. Според представители на управителния съвет на Advantage подобна мярка би навредила на търговския имидж на компанията и би засегнала интереса към нея от страна на евентуални купувачи, като АХА.
    Димитрис Видалис, член на управителния съвет на Advantage Capital и бивш изпълнителен директор на Commercial Value заяви, че дружеството има  капитал от 91 милиона евро. Като обезпечение на капитала, Commercial Value иска от съвета да приеме недвижима собственост на дружеството в Румъния с търговска стойност 54 милиона евро. Надзорният съвет на частните осигурителни компании от своя страна не иска да признае този актив поради факта, че на Commercial Value е бил отказан лиценз за отваряне на филиал в Румъния. Според Видалис решението на Надзорния съвет е неоснователно и появата на отявлена „враждебност” срещу дружеството като резултат от сътрудничеството на Advantage Capital с Павлос Псомиядис, който притежава в момента само 10% от компанията и неговата съпруга Анна Псомиядис, която подаде оставка от управителния съвет на компанията на 23 декември тази година.
    На 18 януари 2010 година се очаква Commercial Value да представи оздравителната програма пред  Надзорният съвет на частните осигурителни компании, а до 18 февруари да приключи и с повишаването на акционерния капитал. В началото на новата година се очаква също така и евентуално увеличение на застрахователните такси с 15%.

Категории: осигурителни фирми закриванеКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus