Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Пожар обви Атина в плътен дим

25 Август 2012 / 11:08:57  GRReporter
1180 прочитания

Голям пожар бушува от днес сутринта в района на Афиднес.

В района са изпратени значителни сили на Противопожарната служба, а гъстият дим от огъня е обвил много райони на област Атика.

На място са пристигнали 35 пожарни коли и 100 пожарникари, подпомагани от 37 души от сухопътните части. 8 самолета и 2 хеликоптера са се включили в гасенето на пожара, както и десетки доброволци с 14 коли на местната власт.

В последните два часа ситуацията се е подобрила, въпреки това съществува опасност от възобновяване на огъня поради силния вятър, който духа в района.

Пожарът избухна към 04:00 сутринта, а огненият фронт бързо достигна километър и половина като застраши и къщи.

По-конкретно огънят бе достигнал до улица Трапезундос, община Агиос Стефанос, близо до пункта за плащане на магистрална такса.

Голям фронт бе локализиран в района на Дросопиги, община Крионери, където гори гъста растителност.

Както каза пред телевизионния канал ΝΕΤ заместник-кметът на Дионисос Никос Пепас, пожарът е избухнал в Дросопиги и е  минал от двете страни на магистралата Атина-Ламия.

Пожарът в Агиос Стефанос вече е изцяло овладян, докато в Дросопиги все още гори, но без да са заплашени къщи.

По-рано беше затворена и магистралата Атина-Ламия от Варипомби до Капанрдити и в двете посоки, но сега движението на автомобили е нормализирано.

Пожари в Евия и Кефалоня

Пожар бушува и в гориста местност в района на Мултери, община Кими, Евия. С огнената стихия се борят 32 пожарникари с 14 пожарни коли, един самолет и един хеликоптер.

Същевременно пожар гори отново в гориста местност и в района на Камбица, община Кефалоня. В гасенето участват 17 пожарникари с 8 пожарни коли, 7 души от сухопътните части, 10 доброволци, 2 автомобила на местната власт и един самолет.

Повишена опасност от пожари

Според Картата за предвиждане на риска от пожар, издавана от министерството на обществения ред, много висока опасност от пожар (4-а степен) има днес, събота, в следните области:

- Атика,

- Беотия,

- Евия (централна и южна),

- Арголида,

- Илиа (Пиргос, Древна Олимпия, Андравида, община Пиниос) и

- Коринтия.

 

Очаквайте подробности.

 

 

Категории: пожар област Атика Противопожарна служба министерство на обществения ред
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus