Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пожар отне живота на три деца

09 Декември 2012 / 13:12:29  GRReporter
1014 прочитания

В събота сутринта, малко преди 5 часа, в селска къща в Месоропи, недалеч от Кавала, избухва пожар. Според противопожарната служба огънят е предизвикан от запалена печка на дърва и се е разпрострял много бързо в цялата къща, която била стара и построена от дървен материал. В къщата са се намирали общо десет човека. На втория етаж са спели шест деца, а на долния- техните родители и баба и дядо. Първоначално по-големият брат успява да излезе, но когато забелязва, че неговите братчета - на 5 и 7 години, ги няма, се връща отново в къщата, за да им помогне да излязат. В този момент обаче се срутва покривът и затиска и трите деца. Цялата къща е разрушена от пожара, засегнати са и околните къщи.

Семейството имало общо 10 деца. Четири от тях са студенти, а останалите шест  живеели с родителите си- служител на електрическата компания в Кавала и учителка по френски език. Често през уикендите семейството посещавало родителите на бащата в село Месоропи.

Община Кавала почита паметта на загиналите деца и отмени състезанията по мини футбол на общинските училища през уикенда. В тях трябвало да участва и училището на по-големия брат.

 

Категории: пожар жертви Кавала
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus