Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Преструктурирането на гръцкия дълг е кредитно събитие

10 Март 2012 / 08:03:37  GRReporter
1261 прочитания

Международната асоциация за суопове и деривативи ISDA единодушно реши, че задействането на клаузите за колективно действие за преструктурирането на гръцкия дълг е кредитно събитие. Това означава, че всички притежатели на CDS застраховки срещу фалит на Гърция ще получат обезщетения. Заседанието на комисията към Асоциацията се проведе в Лондон и продължи над 6 часа, но решението е взето единодушно, а аргументът е, че задействането на клаузите за колективно действие CACs прави преструктурирането задължително, а не доброволно.
    В света има издадени 4 323 застраховки срещу фалита на Гърция на стойност над 3,16 милиарада долара. Те обаче най-вероятно няма да бъдат изплатени изцяло, а частично, тъй като притежателите на гръцки ценни книжа не губят изцяло стойността им, а само частично.
    Изплащането на застраховките не става автоматично. Международната асоциация за суопове и деривативи е насрочила търг за застраховките за 19 март.

Категории: кредитно събитие фалит на Гърция застраховки CDS клаузи за колективно действие CACs суопове и деривативи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus