Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продадоха 33 % от държавния тотализатор ОПАП

12 Август 2013 / 13:08:17  GRReporter
1063 прочитания

Приватизацията на гръцкия държавен тотализатор ОПАП завърши с продажбата на 33 на сто от акциите на компанията Emma Delta. В съобщението на Фонда за оползотворяване на държавното имущество се посочва, че акциите са били продадени срещу 652 милиона евро, от които 622 милиона ще бъдат предоставени в брой, а останалите 30 ще бъдат платени разсрочено в рамките на 10 години.

Прехвърлянето на акциите към купувача и внасянето на сумата в гръцките държавни каси ще се осъществят след одобрението на сделката от държавните органи, които следят спазването на правилата за конкурентност.

В съобщението на фонда се посочва още, че той се води единствено от обслужването на обществените интереси и изпълнява програмата за приватизации по решителен, последователен и прозрачен начин. „Така фондът внася решителния си принос за развитието на гръцката икономика и създаването на нови работни места".

Продажбата на ОПАП се смята за важен ход от страна на правителството и ключова стъпка за активиране на приватизационния процес в страната.

Категории: ИкономикаКомпании ОПАП държавен тотализатор приватизация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus