Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пътят през Темби затворен за един месец

20 Декември 2009 / 11:12:28  GRReporter
1870 прочитания

КАТ Лариса реши затварянето на пътя, преминаващ през долината на Темби до 17 януари.

Активираните свлачища в района станаха причина пътното трасе да стане неизползваемо. В момента се извършват ремонтни дейности. Определени са заобиколните пътища, по които ще бъдат отклонявани автомобилите. Очакванията са те да бъдат доста натоварени, тъй като алтернативните маршрути не са в състояние да осигурят нормалното предвижване на големия брой коли, които се очаква да минат през идния празничен период. Недостатъчната маркировка също е причина за повече затруднения.

До завършването на ремонта в отсечката движението ще се извършва по заобиколни пътища както следва:

В посока Солун всички автобуси и камионите над 3,5 тона ще бъдат отклонявани от две места – 1) от Никея към околовръстния път Лариса – Трикала, а оттам по магистрален път Лариса – Трикала – Каламбака – Гревена ще се включват в магистрала Егнатия и 2) от Сикурио към провинциален път Сикурио – Лариса и впоследствие през магистралата Лариса – Солун до Гиртонис и ще се включват към магистрала Атина – Солун в Клиди, Иматия.

Леките автомобили и камионите до 3,5 тона ще бъдат отклонявани от Платикампос към Агия и ще се включват в магистралата отново от Стомио.

В посока Атина всички автобуси и камиони със смесено тегло над 3,5 тона ще бъдат отклонявани от Клиди, Иматия към Верия (магистрала Егнатия) – Козани, а оттам ще продължават или към Гиртонис и ще се включват отново от Сикурио или през Козани- Гревена-Каламбака-Трикала, откъдето ще се включват в магистралата от Никея. Всички леки автомобили и камиони до 3,5 тона, идващи от Солун ще бъдат отклонявани в Катерини към Агиос Димитриос и от Катерини- Еласонас-Тирнаво-Амбелонас-Гиртонис до Гиртонис, откъдето ще продължават по пътя Лариса – Солун към провинциалния път Сикурио-Лариса и ще се включват в магистралата от Сикурио.

В района на Агиос Димитриос и Еласонас са изпратени допълнителни снегопочистващи машини, за да няма усложнения в случай, че натрупа сняг. В готовност в близост до Лариса се намира и хеликоптер.

За да улеснят предвижването на гражданите по празниците от гръцката железопътна компания ще осигурят по-чести маршрути на влаковете.

 

 

Категории: движение магистрала Темби Актуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus