Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рокади във властта

25 Юли 2012 / 13:07:30  GRReporter
1067 прочитания

Бързи рокади във властта направи днес гръцкото правителство. Бившият президент и изпълнителен директор на гръцката Национална Електрическа Компания Такис Атанасопулос поема Агенцията по приватизация. Мястото беше овакантено миналата седмица, когато Константинос Митропулос подаде оставка от поста. Митропулос мотивира решението си с дългата политическа криза и последвалия я кадрови вакуум, които на практика блокираха дейността на Агенцията. Той съобщи, че управителният съвет на институцията не може да се събере от април, че много готови за приватизация сделки чакат по бюрата и вместо да раздържави обекти за поне 2 милиарда евро до края на годината, страната едва ли ще успее да осъществи сделки за повече от 300 милиона.
    Дясна ръка на Такис Атанасопулос ще е Янис Емирис, който е назначен за  изпълнителен директор на същата агенция. Емирис е бивш директор на Инвестиционната банка на групировката ALPHA BANK.
    От частния бизнес идва и новият преговарящ от страна на гръцкото правителство за предоговарянето на концесиите за четири големи високоскоростни магистрали Евтимиос Видалис. Той е бивш директор в най-успешно развиващата се гръцка компания S&B, която въпреки икономическата криза отчита трицифрени в проценти печалби. Евтимиос Видалис ще преговаря с консорциумите, които строят и стопанисват магистралите Йония до Йоанина, Елевсина-Патра, Коринт-Каламата и отрязъка Малиакос в централна Гърция. Целта е до края на септември да се подготви проектозакон, който да се приеме от народното събрание.
    От днес и Генералният щаб на сухопътните войски на гръцката армия има нов началник след неочакваната оставка на Константинос Зиазиас. Генералът подаде оставка късно снощи, която според гръцките медии се дължи на несъгласието му с кадровите рокади, извършвани от новия министър на отбраната Панос Панайотопулос. Неговият пост ще поеме Константинос Гинис.

Категории: Такис Атанасопулос Янис Емирис Евтимиос Видалис Агенция по приватизацията Константинос Гинис началник на генералния щаб на сухопътните войски
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus