Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live СИРИЗА: Изборът ни е мирната революция на недоволните

06 Май 2012 / 22:05:36  GRReporter
1316 прочитания

Лидерът на крайно левите определи резултата от изборите и високия процент спечелен от народния вот като мирна революция. Той подчерта, че първата му работа в понеделник бе да потърси подкрепата на останалите леви партии, за да подсили позициите на СИРИЗА. Алексис Ципрас не пропусна да отбележи, че резултатите сочат сериозен удар върху партиите подписали Меморандума за финансова помощ. Той определи това, като начало на промяната не само на Гърция, но и за цяла Европа.

“Госпожа Меркел е задължена да признае, че политиката й и икономическите съкращения се провали” бе категоричен Ципрас. Той, заяви че тези, които са подписали договорите за финансова помощ днес са малцинство и резултатите показва, че народът е наказал с вота си погрешно водената политика. В заключение Ципрас отбеляза, че евентуална коалиция между ПАСОК и Нова Демокрация ще е в нарушение на конституционните права на гласоподавателите. Данните на Министерството на вътрешните работи сочат, че СИРИЗА е заела първо място в 11 изборни района в Гърция. Те са А’ и Б’Атина, Б’ Пирея, Атика, Виотия, Ахеас, Евия, А’Солун, Кикладските острови, Ксанти и Ханя.

Категории: Политика СИРИЗА избори 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus