Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Синият” Панайотис Псомиадис смята Златна зора за „братска формация”

14 Юни 2012 / 10:06:03  GRReporter
1108 прочитания

Остри реакции от страна на СИРИЗА и ПАСОК предизвикаха изявленията на отговорника за предизборната кампания на Нова демокрация в Северна Гърция Панайотис Псомиадис. Фразата, която ги провокира бе определението, че Златна зора е „братска дясноцентристка формация” на Нова демокрация. 

Изявлението бе направено преди няколко дни по време на посещението на бившия областен управител на Централна Македония в град Ксанти. Човекът, който бе снет от поста, заради съдебни дела за корупция срещу него отрече, че е казал подобно нещо, като посочи: „От устата ми никога не е излизала думата, че Златна зора е братска партия на Нова демокрация. Ако бях направил такова изявление, то днес щеше да е новина номер 1 по телевизиите”.

В сряда обаче в интернет се появи звукозапис на думите му. На него се чува как Панайотис Псомиадис казва: „Поцентът на Нова демокрация в Ксанти е покачен и то много. Мисля, че е с повече от 5-7 пункта. Това е изводът, който си правя от изместването на наши приятели към братските дясноцентристки формации към нашата. Т.е. от партиите на Дора Бакояни, Панос Каменос, Стефанос Манос и Златна зора”.

От СИРИЗА се възползваха веднага от събитията и заявиха, че: „Г-н Самарас трябва да изясни доколко определението от страна на изтъкнатия представител и отговорник за предизборната кампания в Северна Гърция Панайотис Псомиадис изразява него и партията му”.

Говорителката на ПАСОК Фофи Генимата посочи: „Маските паднаха и опасните лъжци бяха разкрити. Пред  безпокойството си за поляризацията и дилемите някои високопоставени представители на Нова демокрация не се помаяха да определят публично Златна зора като „братска формация”. Изкуствените дилеми и поляризацията с цел събирането на повече вотове от страна на Нова демокрация и СИРИЗА водят до недемократични помисли и вредят на демократичните институции”.

Срещу изявлението на Панайотис Псомиадис се обявиха лидерите на Независимите гърци Панос Каменос и партия ЛАОС Георгиос Карадзаферис. Отговорът на Панайотис Псомиадис към тях бе, че го клеветят, понеже отбелязват спад в изборните си проценти.

 

От Златна зора пък не губят време и възможност да покажат истинското си лице. Като „съвсем естествена реакция” определи побоя, който говорителят на партията Илиас Касидиарис нанесе на депутатката на Комунистическата партия Лиана Канели, кандидатът за депутат Илиас Панайотарос. Освен това той посочи, че членовете на Златна зора ще бият всеки, който не е съгласен с техните възлгеди дори и в парламента.

В речта си пред няколко десетки свои поддръжници в атинското предградие Палео Фалиро мускулестият млад мъж заяви, че „ще показваме видеоматериала със случката в телевизионното студио на всеки, който се осмели да обели и дума по националните въпроси, за съставно име и други подобни дивотии в парламента”, визирайки решаването на спора за името на Македония. Той обвини Лиана Канели за това, че „от години вреди на държавата и пуши (по време на участията й в телевизионни изяви – б.а.)”. Според кандидата за народен представител членове на Златна зора ще ходят в болници и детски градини с цел да изнесат от тях децата на имигрантите, „за да могат да бъдат освободени местата за децата на гърците”.

Категории: Политика Панайотис Псомиадис Златна зора бой парламент Македония
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus