Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сривът на руския туристически пазар беше очакван

06 Август 2014 / 17:08:48  GRReporter
861 прочитания

Един след друг руските туроператори се изправят пред проблеми, които неминуемо водят до фалит. След фалитите на компаниите Labirint и Intraer, които блокираха почти 10 000 руски туристи в Гърция председателят на Асоциацията на гръцките туристически компании Андреас Андреадис предупреди, че не е изключено да последват и други фалити на руския туристически пазар.

Той допълни, че това не следвало да се приема като изненада, тъй като „руският пазар се бе раздул прекалено с изстрелването на туристическия поток. В дългосрочен план спукването на този балон е здравословно за пазара”.

Според Андреадис, „в Русия не съществуват механизми за застраховане, подобни на тези в Западна Европа и съответно отговорността за руските туристи в Гърция падна на нашите плещи”.

Във връзка с изявленията на министъра на туризма Олга Кефалояни за спад във вътрешния туризъм с 50 на сто, Андреадис посочи: „Тази година виждаме някои признаци на подобрение. Отчитаме повишение с 11 на сто на самолетните билети и 8 на сто на корабните сред гръцките туристи”.

Категории: ИкономикаКомпании туризъм руски туроператори фалит Гърция Асоциация на гръцките туристически компании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus