Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Страничните ефекти на Ципр-Алекс могат да се окажат фатални за гръцката депресия

23 Май 2012 / 18:05:32  Анастасия Балездрова
2841 прочитания

Той със сигурност бе победителят на изборите на 6 май. Според някои ще възтържествува и на следващите през юни, а според други – в момента изживява 15-те минути известност, на които всички имаме право.

Социалните медии преливат от коментари за лидера на радикалната Левица СИРИЗА, който през последните дни взе съвсем насериозно ролята си на претендент за премиерското кресло. „Ама ние пък какво си мислехме? Че като целунем Ципрас той ще се превърне в лидер, както жабата се превърна в принц ли?” е един от „диамантите” в Twitter.

В Европа може още да не са открили лекарство за дълговата криза, но някои зевзеци в Гърция вече откриха хапчето, което ще я спаси от депресията, породена от икономическите несгоди. Сравнението на антидепресанта Ципралекс, който е едно към едно фамилията с името на лидера на СИРИЗА предизвика вълна от забавни коментари в интернет.

Смешните, а понякога и малко недодялани реакции са свързани с някои от нежеланите ефекти на медикамента, като забавената еякулация при мъжете, намаленото сексуално желание и трудностите при достигане на оргазъм при жените. „Този човек ще ни лиши дори и от секса – единственото безплатно нещо, което ни остана в тази тежка криза”, пише развеселената Вики. Други коментират директно факта, че лекарството е антидепресант. „С наудничавите си идеи, които ще ни изведат от еврозоната, наистина е добре да се запасим с Ципралекс, за да се отървем поне от стреса”.

Все пак, за да може човек да проследи взаимноизключващите се предложения на членовете на СИРИЗА за налагането на абсурдни икономически мерки, Ципралекс определено може да свърши работа, след като може да предизвика сънливост, отпуснатост и податливост на опасни влияния. Как иначе биха могли да се определят предложения като налагането на вътрешен заем и всеки грък с годишен доход над 20 000 евро да плаща по 100 евро на месец на държавата?

От друга страна Ципралекс-ът може да свърши прекрасна работа и на европейските лидери, които имаха щастието да се срещнат или не с Алексис Ципрас. Младият „бунтарски настроен и секси Алексис предизвика немалко негативни реакции с идеята си да нарече новоизбрания френски президе „Оландреу”, понеже той не се съгласи да се срещне с него. Показателна е днешната карикатура във вестник Катимерини, където Алексис гледа към Айфеловата кула и „съветва” французите „да махнат от там тези железа и да поставят по-безвредни за природата материали”. В същото време негов близък сътрудник казва на медиите, че „той е и инженер”. Озадачени останаха и събеседниците му в Германия.

И в края може би от Ципралекс има нужда и самият той след уроците, които получи на Запад. Явно никой не го беше предупредил, че там няма да може да се държи като по време на посещение в окупирано от „разгневени” ученици училище. 

Категории: Политика Алексис Ципрас Ципралекс антидепресант депресия сексуално желание
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus