Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Такис Арапоглу оказвал натиск върху банковите служители

06 Ноември 2009 / 22:11:12  GRReporter
1312 прочитания

Виктория Миндова
    Директорът на Националната банка на Гърция Такис Арапоглу оказвал натиск върху Съюза на гръцките банкови служители за промяна в договорните взаимоотношения на работещите в банковия и финансовия сектор. Основата на проблема е, че през ноември тази година е влязло в сила увеличение на основните заплати на банковите служители, което е било  „отвоювано” от  Съюза  пред компетентна  арбитражна комисия. Директорът на Националната банка се противопоставя на подобно повишение и заплашва с предприемане на съдебни действия срещу ОТОЕ, ако не се променят условията и размерът на заплащане на банковите чиновници.  
    Това съобщи пред журналисти Ставрос Кукос, председател на Съюза на банковите служители след срщата си с министъра на финансите Георгиос Папаконстантину. Националната банка на Гърция е търговска банка с държавно участие, директорът на която се назначава от правителството. От държавното управление се очаква да излезе становище, по отношение на основния въпрос, поставен от Съюза на банкерите:  има ли право Арапоглу едностранно да налага вето над приетото повишение на заплатите. Папаконстантину призна, че съществува едно малко закъснение в програмата на министерството, свързана с решаването на проблемите в банковия сектор, но увери баковите служители, че при разглеждане на поставените въпроси ще се спази буквата на закона .

Категории: банки заплати протестИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus