Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Тарифите на такситата скачат до 0,72 евро на километър до 2010 г.

07 Април 2009 / 10:04:31  GRReporter
662 прочитания

Мерки за осъвременяването на услугите, които предоставят такситата, бяха обявени от Министерството на транспорта и на комуникациите.

Една от мерките е да бъде увеличена тарифата – дневна и нощна, на три шестмесечни периода. И по-точно – дневната тарифа от 0,36 евро през май месец ще се вдигне на 0,48 евро, през ноември на 0,60, а през май 2010 г. ще стигне до 0,72 евро. Двойната тарифа от 0,68 евро на километър ще скочи на 0,84 евро през първото шестмесечие, на 1,05 евро през ноември и през май 2010 г. ще се е качила на 1,20 евро, което означава, че се увеличава с 2,7% всеки път.

Министерството заедно с Националния Политехнически Университет Мецовио проучват вероятността такситата да започнат да използват някои линии, които са специално предназначени за придвижване на автобусите, както се прави и в други европейски столици.

Както бе уточнено от министерството, тази мярка ще може да бъде прилагана, когато таксито вози пътник и ще важи от 15 юли. Таксито няма да има правото да спира, за да качи или да остави клиенти, когато се движи в тази лента.

Също така ще се качи и цената на поръчваните по телефона таксита от 2,80 евро, която важи в момента, на три и дори пет евро, за да съществува конкуренция между различните компании.

От своя страна, Федерацията на таксиметровите шофьори прие да оборудва всичките си таксита със система GPS, така че да може да бъде контролирано тяхното движение и сигурност. Тази мярка за осъвременяване ще бъде финансирана от държавата.

GPS машинката ще бъде задействана със специална карта, в която са пуснати данните на шофьора, на собственика и на автомобила, ще издава сметката, ще показва най-краткия маршрут за обслужване на клиента и ще допринесе много за борбата срещу незаконните таксита.

Също така името на шофьора ще трябва да бъде изписано на картичка и поставено в специално калъфче на гърба на седалката му и на видимо място в предната част на колата.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus