Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Терористи отмъщават с бомба за „Конспирацията на огнените ядра”

15 Март 2013 / 16:03:11  GRReporter
999 прочитания

С манифест, който публикува в известния за връзките си с анархистките среди сайт Indymedia организацията „Неформална анархистка федерация – Международен революционен фронт. Незасегнато ядро на отмъщение” пое отговорността за поставянето на бомба в куриерска фирма преди няколко дни.

Авторите на текста посочват, че нападението е било акт на отмъщение, понеже служителка на фирмата бе отворила един от пакетите, които членове на групировката „Конспирация на огнените ядра” разпратиха до посолствата на различни държави в Атина и чужбина. На 1 ноември 2010 служителката бе отворила един пакет, адресиран до посолството на Мексико и след това алармира полицията.

Минути по-късно бяха заловени двамата младежи, които са занесли пакета до офиса на куриерската фирма в квартал Панкрати. Последваха и други арести на членове на групировката, съдебният процес срещу които продължава.

„С дребнобуржоазното си и полицейско любопитство тя е отворила пакета, който нашите другари са предали за доставка в посолството на Мексико. Заради любопитството си тя беше ранена. След това като истинска доносничка е информирала ченгетата, на които дала точно описание на изпращача на пакета, както и в коя посока си е тръгнал. Заради нейния донос последва мобилизация на десетки ченгета, които отцепиха района, обградиха нашите другари и ги арестуваха”. В манифеста се посочва още, че конкретната служителка „се намира в черния списък на новата анархистка партизанска борба в града”.

Групировката отправя заплахи и срещу свидетелите в делото срещу членовете на „Конспирацията на огнените ядра”.

„Достойнството ни не ни позволява да забравим доносниците. Нека конкретният субект да разбере, че това е само едно послание. Едно послание, отправено към всички свидетели на обвинението в процеса срещу „Конспирацията на огнените ядра”, които ще вдигнат пръста си и ще „разпознаят виновниците”. Нека не забравят, че в миналото предателите са носели качулки, а ние днес знаем техните имена и адреси”.

„Нека бъдем ясни...Всички доносници, ченгета, съдии и надзиратели, които са навредили или унижили нашите другари трябва да знаят, че няма да ги забравим независимо от това колко време ще мине. В някоя нощ ще приемат неочакваното ни посещение с патрони, бомби, железни боксове...”.

„Конспирацията на огнените ядра” е Лернейската хидра на новата анархо-нихилистична тенденция. Колкото и ядра да бъдат загубени в борбата, винаги ще изникват нови ядра, за да укрепят Неформалната анархистка федерация (FAI) – Международен революционен фронт (IRF) и да продължат радостта от нападението и разрухата с още по-силен устрем”.

В заключение авторите на манифеста посочват, че посвещават нападението в куриерската фирма на „братята от „Конспирацията на огнените ядра”...С обири, палежи, екзекуции, бомби и нападения срещу фашисти и ченгета ще ни откривате винаги пред себе си”, е тяхното послание към обществото.

Категории: Криминална хроника взрив куриерска фирма Конспирация на огнените ядра
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus