Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Tерористи взривиха вестникарска редакция

07 Ноември 2014 / 08:11:12  GRReporter
762 прочитания

Да изразяваш свободно мнението си никога не е било лесно. За съжаление в 21-ви век в една страна-член на Европейския съюз като Гърция независимото мислене също се оказва проблем. Не за правителството, дори не за голяма част от обществото, но за левичарската отганизация “Антикапиталистическо действие”, която не можа да преглътне политиката на безплатния вестник Athens Voice и съвсем по джентълменски подпали офисите му. Причината за терористичното нападение - вестникът открито подкрепял идеята магазините да работят в неделя, а също и провеждането на т.нар. “бели нощи”, когато търговските центрове остават отворени до късно вечерта.
    В манифест, озаглавен “Черни недели, червени нощи” борещата се срещу капитализма група обвинява медията, че “участва в правителствената пропаганда за преустановяване на неделната почивка и подкрепя свободния пазар, който изсмуква силите на работниците”. Според извършителите атаката е причинила минимални щети в сравнение с агресивното поведение на държавата спрямо работещите и безработните.
    Както е заявил главният редактор на вестника Янис Ненес, пожарът е избухнал около 6,40 сутринта в четвъртък. Входната врата на кооперацията, където се помещава редакцията е била отворена, изгорял е целият нюзрум. В помещението не е намерен взривен механизъм, най-вероятно подпалвачите са използвали леснозапалима течност. Благодарение на бързата намеса на Противопожарната защита, пламъците са били ограничени в рамките на редакцията и не са пострадали други помещения в кооперацията.

 

Категории: терористично нападение Антикапиталистическо действие Черни недели червени нощи Athens Voice
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus