Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Терористите зоват: “Убивайте съдиите”

03 Септември 2013 / 14:09:55  GRReporter
868 прочитания

С манифест, публикуван в свързан с анархистките среди сайт терористичната групировка “Конспирация на огнените ядра” пое отговорността за изпращането на колет с бомба в дома на съдия-следователя, който се занимава с разследването на нейните действия.

Манифестът има заглавие “План Феникс 5 – Убийте съдиите”. Авторите са особено агресивни към магистратите, които обвиняват, че са “станали много безочливи”.

Те разказват, че са следили съдията доста време преди да му изпратят “подарък за отмъщение”, както пишат. “Изпращането на пакет с бомба на инквизитора...е един пръв, минимален и спонтанен отговор”.

Властите са обезпокоени от призива за нападения срещу съдиите, в които авторите на манифеста включват не само бомбени атентати, но и директни убийства.

Категории: Криминална хроника тероризъм Конспирация на огнените ядра съдии колет-бомба
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus