Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Трима души загинаха при престрелка на гръцко-албанската граница

08 Декември 2013 / 11:12:33  GRReporter
929 прочитания

Трима души загинаха при престрелка край село Вродеро в района на град Флорина в близост до гръцко-албанската граница. Трагедията започнала, когато патрул от трима полицаи извървал рутинна проверка за незаконен риболов в района на езерото Малка Преспа. Когато понечили да проверят колибата, в която се намирали двамата албанци, те открили огън с автомати Калашников срещу патрула.
    Загиналият полицай е баща на 11-годишно момиче.
       Патрулът е бил от граничната полиция и проверявал сигнали на местни жители, че албански бракониери им крадат рибата. Тъй като колибата се намирала в трудно проходима местност, полицаите оставили колата си и около половин час се изкачвали пеша до мястото, където се предполагало, че има бракониери.     Единият от полицаите повдигнал одеалото, което служело за врата на колибата и като видял хора, въоръжени с калашници, тръгнал да се връща при колегите си. Албанците открили стрелба и го убили. Другите двама полицаи също открили стрелба и успели да убият единия от престъпниците, а след това и втория.

Това е Илиас Костенис, служител на граничната полиция във Флорина, който загина при изпълнение на служебния си дълг.

Очаквайте подробности.

 

Категории: престрелка на границата между Гърция и Албания три жертви бракониери проверка за незаконен риболов езерото Малка Преспа Флорина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus