Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Турция дава работа на 7 000 гръцки лекари

29 Октомври 2013 / 16:10:02  GRReporter
2980 прочитания

Турция е готова да даде работа на гръцки лекари, които търсят работа в чужбина, обяви министърът на здравеопазването на страната Мехмет Мюезиноглу. Според съобщение на агенция Доган министърът е посочил:

„Около 7 000 лекари от Гърция търсят работа в чужбина. Ние имаме нужда от тях. Вратите ни са отворени за лекарите от Гърция. Каня ги да предоставят своите знания в полза на нашата страна и народ”.

Турският министър, който е роден в гръцкия град Комотини признал, че Турция е имала Гърция за пример. „От 2002 Турция започна да постига повече успехи, отколкото Гърция”, допълнил Мюезиноглу.

Според главния директор на Отдел „Здравни услуги” към ведомството Ирфан Шенджан, към момента 24 лекари от Гърция работят в турски частни болници. „Медицинското образование в Гърция е много близо до турските стандарти. Нуждите на частния здравен сектор могат да се покрият от гръцки лекари”, заявил Шевджан пред агенция Анадолу. 

Категории: Лекари работа Турция частен здравен сектор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus