Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Убиха фармацевт посред бял ден за по-малко от 300 евро

14 Юни 2012 / 16:06:50  GRReporter
1446 прочитания

Убийство с цел грабеж разтърси Атина тази седмица след като фармацевт бе нападнат посред бял ден от непознати лица. Нападателите са простреляли местния аптекар около три следобед в района на Ренди, докато жертвата е вървяла към колата си след края на сутрешната смяна. 52-годишният мъж  се е казвал Спирос Покамисас. Той е баща на две момичета и е известен като местния апtекар в района на Свети Йоанис в Ренти. “Спирос не беше просто фармацевт. Беше нашия лекар, наш приятел. Грижеше се за хората”, казват хора от квартала. бил прострелян пет пъти в главата. Извършителите са откраднали чантичката, в която е държал оборота от деня, който не е надминавал сума от 300 евро. Последните думи на жертвата според свидетели са били “Пак ли ме ограбвате?”. Приближени до жертвата разказват, че преди около месец и половина, фармацевтът е бил ограбен за първи път. Престъплението е било извършено пред дома му и той е бил ранен в ръката с нож. “Спирос беше нарочен”, настояват приятели на жертвата цитирани от Етнос.

“Чух викове и след това два изстрела. Когато отидох до прозореца, видях Спирос свит на асфалта и един друг да стреля в него, почти от упор в главата с пистолет”, казва Стелиос Макрис, който е обитател на квартала и познава убития лично. “Един друг мой колега е видял един от нападателите да влиза в жълта кола, която го е чакала, за да се измъкне”, допълва свидетелят. Инцидентът шокира общността в Ренти. “Спирос беше добър и мил човек с чувствителна душа. В аптеката му се слушаше тихо класическа музика и никой не си тръгваше от там без да му е дал някой полезен съвет”, казва неговият колега Николас Румелиотис, който е член на управителния съвет на Фармацевтичния съюз Пирея. “Фармацевтичната общественост днес скърби за един отличен специалист и баща”, заяви председателят на Националната фармацевтична асоциация Тодорис Абадзоглу.

По някаква странна ирония на съдбата, убийството на фармацевта  Спирос Покамисас бе извършено на същото място, където преди година и половинa бяха разстреляни двете млади момчета от полицейската моторизирана група ДИАС. Тогава Георгиос Скилоянис на 22 години и Йоанис Евангелинелис на 23 години загубиха живота си след престрелка с престъпна групировка, която по-рано същата вечер бе извършила два грабежа. За последните шест месеца това е 27-то убийство с мотив кражба, съобщава Мега. Повишената престъпност в Гърция в последните две години даде възможност на крайните явления като Златна зора да наберат сила. Вечерта в деня на убийството приятели, познати и клиенти на жертвата се събраха за поклон на паметта му на мястото на престъплението. Според свидетели към бдението са се опитали да се присъединят членове на неонацистката организация, за да използват нещастната случка като предизборен трамплин в района. Агитация, която присъстващите не са позволили.  

Категории: Криминална хроника убийство аптекар Ренти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus