Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Undercut & Disconnected за косите през лятото

05 Април 2013 / 16:04:29  Виктория Миндова
4332 прочитания

Зимата вече е зад нас и идва време за обновление. В топлите дни, свежите тонове започват да преобладават около нас. Идва настроение и за нова прическа, която да ни върне тонуса след студените месеци. Само ден след представянето на новите тенденции на атинското коафьорско студио Gino, GRReporter имаше възможност да се срещне с артистичния директор на компанията Василис Дригос, за да почерпим идеи за обновяване през новия сезон. Undercut и Disconnected са двете основни тенденции през пролет/лято 2013. При едната тенденция косата бива разделена на зони, като някои зоните се подстригват късо, за да се даде по-интересна форма. При Disconnected няма драстични промени, но играем с дължината на различните кичури, което дава на косата движение и усещане за лекота.

“Вече няма възрастово разграничение при прическите. Жените са готови повече от всякога да експериментират, без значение от възрастта си. Това включва от 18-годишни момичета до 55-годишни дами, които са верни клиенти на студиото”, каза Василис, който ни прие с усмивка в офиса си в Маруси. Според него това се дължи до голяма степен на кризата. “Хората искат да се почувстват добре, да бъдат обновени, не искат да са постоянно подтиснати. Няма по-добър начин да постигнат това, освен с една нова свежа прическа”, разказва с ентусиазъм. Консерватизмът отстъпва на новаторството. Асиметричността вече не плаши дамите. Модата на смелите цветове се налага в последно време и това важи и за този сезон. Асиметрията изисква и вариации в цветовете, за да може прическата да се отличи.

Цветовете подходящи за лятото са медно русо, светло русо, светло червено и оттенъци дори на виолетовото. Зонирането на цветовете остава мода. “Съчетанието на цветовете в една прическа дава живот и кара стилът да излезе на преден план”, подчертава специалистът. 

Новата колекция на коафьорско студио Gino се казва “Ave..new”. Тя е вдъхновена от модерния градски живот и забързаното всекидневие. Въпреки това в него има винаги време за едно освежаване; за нова прическа и модерен цвят, който да отговаря на модерната градска жена. “Новата ни колекция има точно тези характеристики, които правят булевардите специални. Широк път, по който хора от всички култури се движат забързани, уникални по свой собствен начин. Всички те имат една единствена цел: да стигнат до местоназначението си. Колекцията Ave...new предлага пътя, за да изразите себе си; авеню, което да отразява вашите чувства, нужди и страсти чрез вашата прическа”, казва коафиорът и добавя отново с усмивка: “Всички пътища водят до Gino”.

За да имаме здрава коса е наложително да посещаваме фризьорския салон 4-5 пъти на година. Освен, че поддържаме желаната от нас форма, косата остава здрава, защото нездравите краища се премахват навреме и цъфтежът не може да достигне до средата на косъма. Един сантиметър редовно подстригване, кара косата да остане здрава. “Едно време жените ползваха тежки напоителни маски. Днес има чудесни иновационни продукти за коса, които предпазват и захранват косъма без да отежняват косата. Това са маслата за коса”. Най-доброто качество на новите подхранващи масла може да се намери само в специализираните салони. Цената им е по-скъпа от обикновените продукти, предлагани в търговската мрежа, но ефектът им е значително по-добър.

Василис подчерта, че старите практики за домашни маски за захранване на косъма са наистина ефективни, но само за нетретираните коси. “Когато косата е боядисвана или по друг начин химически третирана, една домашна маска с растително масло или зехтин може да я изтощи допълнително. Малко хора знаят, но зехтинът съдържа в себе си киселинност, която може да увреди и допълнително изтощи една боядисваната коса”.

Жените на Средиземноморието традиционно се отличават с чупливата си силна коса. В последните години обаче правата копринена коса се налага. За лесното поддържане на красива права коса, Всилис препоръчва терапията Brazilian Keratin. “Погрешно се смята, че Brazilian е метод за изправяне на косата. Не е. Това е терапия базирана на обогатяването на косъма с кератин. Той се съдържа само в ноктите и косите ни. Терапията дава еластичност и подхранва косъма. След нея изправянето на косата става изключително лесно и действието й трае до четири месеца. Не трябва да се прилага повече от 2-3 пъти в годината”, подчертава Василис.

Името на веригата коафьорски студия идва от самия й създател Gino. Той започва своята кариера в Лондон през 60-години на миналия век. След няколко години практика преминава океана и се установява в Канада. Малко по-късно заминава за Ню Йорк, където работи и черпи вдъхновение от модерния дух на мегаполиса. Влюбен е в музиката на Елвис като всички млади бунтари на своето време, но отдава своята почит и на класиката на стария Холивуд, които живее в песните на Франк Синатра. След години опит в чужбина, Gino се завръща в Гърция и създава първото си студио в родната страна. Бързо се установява на пазара и днес е едно от най-почитаните имена в бизнеса.

Категории: Актуално мода прически тенденции пролет лято 2013
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus