Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Условна присъда за бившия министър Михалис Ляпис

30 Декември 2013 / 15:12:30  GRReporter
1178 прочитания

Присъда от четири години условно беше наложена на обед  на Михалис Ляпис за фалшифициране. Присъдата може да бъде отменена срещу заплащане на 50 евро на ден от срока-тоест около 75 000 евро общо. Освен това Ляпис получи и парична глоба от 300 евро за незастрахован автомобил.

Адвокатите на бившия министър определиха решението като „отмъстително”. На излизане от съда те не направиха изявления пред журналистите.

По-рано прокурорът се  изказа за нарушенията на Михалис Ляпис. Висшият служител на правосъдието  каза преди заседанието: „Неоснователни и детински са  твърденията за зареждане на акумулатора на автомобила”. Прокурорът допълни, че  „сумата от 1000 евро е нищо за него, толкова струва един негов луксозен обед”.

„Той не е платил глобата, защото съжалява за извършеното, а защото ако не го беше направил, щяха да му вземат колата” добави прокурорът.  След това определи Ляпис като човек, който има склонност към престъпления.

Адвокатите на Михалис Ляпис заявиха, че бившият министър на транспорта не е присъствал на съдебното заседание заради медиите. „Ако съдът прецени, че трябва да присъства, ще дойде. Това е глупаво и необмислено действие, но няма финансова измама. Платил е таксите още преди 8 месеца. Трябва да бъде съден като обикновен гражданин

За втори път Михалис Ляпис не присъства в съда след отлагането от 19 декември и беше представляван от адвоката си.

Според информациите, очаква се изявление на бившия министър относно решението му да използва правото, дадено му от закона да не присъства лично в съда.

Припомня се, че Михалис Ляпис се позова на заболяване и не се яви на първото заседание. Бившият министър замина за Малайзия два дни след ареста си, след като беше заловен да шофира незастрахован автомобил с фалшиви номера. Затова беше представляван от адвоката си.

Ляпис беше принуден да съкрати коледната си ваканция, след  като по първоначална информация трябваше да се върне на 2 януари.

Миналия петък вечерта, носейки черна шапка и яке без ръкави, той излезе последен от пътниците на полета на Qatar Airways. В изявленията си пред журналистите, които го очакваха, той заяви, че не е бил на пътуване за развлечение, а за психическо облекчение, за да се успокои след тази драма...

Категории: Михалис Ляпис бивш министър условна присъда
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus