Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Утре ще разпространят снимките на похитителите на 4-годишната Мария

20 Октомври 2013 / 09:10:16  GRReporter
1329 прочитания

Вече има прокурорско нареждане, с което утре, понеделник, 21 октомври ще бъдат разпространени снимките на циганското семейство, под чието опечителство бе открита 4-годишната русокоса Мария в катун в град Фарсала край Лариса. От полицията вярват, че публикуването на данните ще помогне за изясняването на случая. Също утре двамата роми ще бъдат изправени пред следователя, за да отговорят на множеството въпроси около съдбата на малкото дете.
    Във фондацията “Усмивката на детето”, която в момента се грижи за момичето са постъпили над 5000 телефонни позвънявания. Една част от тях са били свидетелства на жители на Лариса, които си спомняли, че са виждали детето да проси по улиците на града. Според Костас Янопулос, президент на фондацията циганското семейство се опитвало да продаде детето на възможно най-добра цена.
    Една от основните версии, по които работи полицията е детето да е от България. Това на два пъти заявили и двамата роми без обаче да са напълно убедителни. Освен това България е една от страните, която “държи” бизнеса с покупко.продажбите на бебета в Гърция. От полицията обаче са сигурни, че са пред прага на разкриването на международен канал за трафик на деца.
    Особено голям е интересът към 4-годишната Мария от англоезичните медии, по големите от които изпратиха големи екипи в Лариса и Фарсала. По случайно съвпадение два дни преди откриването й в циганския катун, английската полиция разпространи снимки на Мадлийн Магкейн, която бе отвлечена от португалски курорт през 2007. Снимките показваха как би изглеждало детето 6 гонини след отвличането, а също и скица на мъж, за коото се смята, че има връзка с отвличането й. Вестник Daily Mail цитира родителите на Мадлийн, които заявили, че откриването на 4-годишната Мария им дава недежда и за тяхното дете.
    А вестник Daily Mirror припомня за изчезването на малкия Бен от остров Кос през юли 1991. Изданието припомня, че през 1996 затворник от Лариса заявил, че малкото англичанче се отглежда от циганско семейство, което живее в катун край Лариса.

 

Категории: момиче на 4 години русо със сини очи циганско семейство ромски катун Фарсала Лариса полиция в Тесалия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus