Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Венизелос: Днес беше удар за ПАСОК

06 Май 2012 / 21:05:10  GRReporter
968 прочитания

“В ПАСОК знаехме, че днешният ден ще е решаващ. Той се оказа и голям удар”, заяви лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос в първото си официално обръщение пред медиите след приключването на избирателния ден.  Той отбеляза, че партията е загубила не малко от електората си. “Загубихме борбата, като говорихме само истината”, каза той и добави, че крайно леви и десни са достигнали до популистка победа на гърба на социалистите. Лидерът на ПАСОК заяви, че народът не е дал ясна заповед за сформиране на еднопартийно правителство. Затова трябва да се сформира широка междупартийна коалиция, която да е европейски ориентирана, за да завърши започнатото с Меморандум 2.

Венизелос обеща, че ПАОСК ще помогне на възстановяването на страната и ще влезе в коалиция с всяка партия, която подкрепя оздравителната програма определена от Меморандума за финансова помощ. По този начин той даде ясен сигнал, че е готов да подкрепи правителство свикано от Нова Демокрация. Той завърши обръщението си с репликата: “Сигурен съм, че народът ще предпази родината си”. 

Категории: Политика Венизелос ПАСОК избори 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus