Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вгенопулос и Бакояни в съда

24 Септември 2009 / 09:09:40  GRReporter
1546 прочитания

    Гуша за гуша се хванаха външният министър Дора Бакояни и президентът на MIG Андреас Вгенопулос за решението на правителствотода допусне и втора авиокомпания да извършва полети до Истанбул. Дълги години до турския град летеше само държавният авиопревозвач Олимпик, който вече е собственост на MIG. Преди ншколко седмици обаче външните министерства на Гърция и Турция подписаха меморандум, с който разрешиха и на втора компания, Aegean да извършва всекидневни полети до Истанбул. Това съвсем естествено разгневи Вгенопулос.
    "Партито свърши", заяви преди седмица президентът на MIG и обвини външния министър, че поради приятелските й връзки със семейството на Теодорос Василакис, собственик на Aegean е дала на авиокомпанията право да лети до Истанбул само с един меморандум. Според Вгенопулос за да стане това е необходима междудържавна спогодба, която да бъде одобрена от парламента. Освен това ой обвинява Дора Бакояни, че е разрешила да се извършват полети Измир-Атина от турска компания, която лети и до Северен Кипър.
    "Партито сега започва", отговори от своя страна Теодорос Василакис. "То ще е един празник на конкуренцията и на усъвършенстването на гражданския авио транспорт". Той припомня, че Aegean е обявен за втори превозвач още през 2004 година и оттогава чака slot за Истанбул.
    "Андреас Вгенопулос е представител на мощни гръцки и чуждестранни капитали, който използва предизборния период, за да постигне целите си. Отказвам да играя играта му. Никой досега не е успявал да ме изнуди, няма да позволя това и сега. Става дума за една война на бизнес интереси, в която аз нямам място", казва от своя страна министърът на външните работи Дора Бакояни. Тя заплаши, че ще даде на съд Андреас Вгенопулос за публичните му клевети срещу нея. Президентът на MIG също обяви, че ще потърси правата си в съда.

Категории: ИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus