Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вгенопулос съди Дора за 3 милиона евро

25 Септември 2009 / 11:09:37  GRReporter
1442 прочитания

Нов епизод в битката между президента на Marfin Investment Group Андреас Вгенопулос и външния министър Дора Бкояни започна днес, след като известният предприемач заведе съдебен иск за морални щети на стойност 3 милиона евро. Няколко часа по-късно и външният министър му отговори със съдебен иска на същата стойност и със същите обвинения.

Войната между Вгенопулос и Бакояни започна, след като гръцкото външно министерство допусна другата голяма авиокомпания Aegean да изпълнява всекидневни полети между Атина и Истанбул. Досега само авиокомпания Олимпик летеше по този маршрут от гръцка страна. От турска лети Turkish Airways.
    Съгласно официалното съобщение на MIG сумата ще бъде предоставена на Фондация Marfin за благотворителни цели. "Всички ние, които работим в Marfin сме се трудили честно и усилено в продължение на много години, за да създадем най-голямата гръцка бизнес групировка и  сме горди от това. Няма да позволим на никого да поставя под съмнение нашата чест", се казва още в съобщението. Дора Бакояни обяви, че ще предостави сумата на Фондацията за бездомните на Атинската община, чийто кмет тя беше в продължение на два мандата.
    "Андреас Вгенопулос е представител на мощни гръцки и чуждестранни капитали, който използва предизборния период, за да постигне целите си. Отказвам да играя играта му. Става дума за една война на бизнес интереси, в която аз нямам място", беше казала Дора Бакояни по повод обвиненията на Вгенопулос.
    Войната между Олимпик и Aegean се води по много фронтове. Вторият гръцки авиопревозвач реагира с неофициална нота на решението на министерството на транспорта да удължи до ноември правото на Олимпик единствена да лети до малките гръцки острови.

Категории: Бакояни Вгенопулос съд 3 милиона евро ИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus