Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Военни ракети бяха открити заровени в планина

03 Септември 2009 / 13:09:35  GRReporter
906 прочитания

Военни ракети бяха открити заровени в планина близо до Неа Врасна при проведена операция от Службата за спец-контрол и от спец-отдел на пристанищните служби на Солун.

Става дума за осем ракети от 3,5 инча, произведени в Америка. Предполага се, че те може и да са част от мунициите, които бяха откраднати от казарма в Лариса през 1989 г., съобщава вестник „Елевтеротипия". Според източници на Министерство на отбраната, най-вероятно ракетите са собственост на упоменатата казарма, защото досега няма данни да липсват муниции от други складове за оръжия.

Въпреки това от антитерористичната служба не оценяват като сериозен факта, че са намерени ракети, нито пък са го свързали с бъдещ терористичен удар. Ракетите са намерени опаковани и заровени в планинска горска местност до Неа Врасна, до която достъпът е доста труден. Те са леко ръждясали на повърхността, но взривното вещество им е непокътнато и се счита, че са годни за употреба.

С операцията по изтеглянето им се зае Областната дирекция на Централна Македония към Министерство на Службата по спец-контрола и от спец-екипи на Солунското пристанище. Директорът на пристанището на град Солун Константинос Цакамис отбеляза, че е поискана помощ от спец-отдела на пристанището без да даде повече детайли по случая, но каза, че ракетите са пренесени за изследване в лабораториите на отдела по криминално проучване към Гръцката полиция.

 

 

Категории: Актуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus