Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Война срещу богатите в северните атински предградия

08 Декември 2012 / 14:12:48  GRReporter
1681 прочитания

От 3 часа сутринта в петък тече полицейско разследване в района на Крионери-Агиос Стефанос. Четиричленна банда от чужденци, въоръжени с автоматично оръжие, са нападнали известния журналист Макис Триандафилопулос на ъгъла на булевард Тисеос с улица Антигони. Журналистът се насочил към района, тъй като чул изстрели близо до жилището си и искал да разбере какво точно се случва. Преди това бандитите, които носели бронежилетки и качулки, се опитали да оберат жилище на улица Папатанасиу в квартал Неа Еритреа. При бягството им обаче били открити от собствениците, които уведомили полицията незабавно. Полицаите започнали да ги преследват, като поне два пъти са разменени изстрели. Бегълците изоставили откраднатата кола и избягали пеша. Междувременно все повече служители на реда пристигат в района и го заграждат.  Именно в този момент престъпниците спрели колата на Макис Триандафилидис и с оръжие, насочено към него и говорейки развален гръцки, го принудили да слезе. Натоварили се в автомобила и се отправили към Крионери.

Полицаите започнали да ги преследват и успяват скоро да ги обкръжат. Отново си разменят изстрели  около 4 сутринта, близо до гробището на квартала, а полицейска кола блъска колата на Триандафилопулос, опивайки се да спре крадците. Колата спира в едно дере  и е изоставена там. Престъпниците се опитват да избягат пеша, колата е открита с многобройни следи от изстрели по нея, а в нея са намерени пистолет и гранати.  Според информациите един полицай е ранен. Над района лети хеликоптер, а множество служители на реда се опитват да открият бегълците.

В петък вечерта се появи информация, че е арестуван един мъж, въоръжен с автомат калашников, в района на Крионери. Според източници от полицията много е вероятно той да е бил член на бандата, предизвикала преследването сутринта на същия ден. Полицаи виждат двама въоръжени пешеходци в петък вечерта в района на Агиос Стефанос. Единият носел автомат, а вторият, който успял да избяга, имал револвер. Арестуваният е заведен в сградата на службите по сигурността на Атики, където ще остане докато бъде преместен в прокуратурата.

Членовете на бандата са използвали следната тактика: движели се пеша, а след извършването на обирите си тръгвали с крадени коли, които след това изоставяли. Полицейски източници твърдят, че според намерените доказателства арестуваният е 20 годишен мъж с албанско гражданство, който и в миналото е регистриран в полицията.

Издирването на останалите извършители не е спряло. Полицейските сили в Крионери са били разположени така, че  да изглежда, че търсенето е насочено в друга посока. По този начин, като се създаде впечатление че контролът е намалял и се насочва към други райони,  се увеличава вероятността престъпниците, които все още се укриват, да бъдат открити.

Категории: северни предградия обир Макис Триандафилопулос полиция преследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus