Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Връща се метрото до летището и ограниченията за движението на автомобили в центъра на Атина

31 Август 2009 / 13:08:00  GRReporter
948 прочитания

Автомобилите ще се движат в зависимост от това дали имат четни или нечетни номера в различни дни от седмицата в центъра на Атина. Това правило, както всяка година, ще влезе в сила от 1 септември 2009 г. и ще важи до започването на летния сезон, т.е. до 16 юли 2010 г. Документите на шофьорите за право на движение в центъра ще важат до също до 16 юли следващата година.

Добрата новина е, че движението на метрото от центъра до летището ще бъде възобновено след няколко дни. Движението му бе прекъснато, за да бъдат построени още три междинни спирки - Монетен двор, Холаргос и Света Параскева. Движението на пътници през спирка Монетен двор се счита, че дневно ще надминава 30 000 души, а за техните нужди ще има и паркинг за 630 автомобила.

В края на годината ще бъде готова и спирка Холаргос, а в средата на 2010 г. ще бъде открита и последната нова междинна спирка - Света Параскева.

 

Категории: Актуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus