Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Всички погледи към неделния мач Гърция-Коста Рика

26 Юни 2014 / 15:06:48  GRReporter
1394 прочитания

Андреас Самарис взе участие в обичайната пресконференция на националните отбори в Араказу, където е базата на гръцкия национален отбор по време на Световното първенство в Бразилия.

Играчът, който откри пътя на гръцкия отбор към класирането, говори за целта, за реакциите след загубата от първия мач и за следващия противник – Коста Рика.

«Подобни мачове помагат на гръцките футболисти да бъдат забелязани по света. Гръцкият отбор е истински отбор, не разчита на звезди и индивидуални действия. Усилията на екипа победиха индивидуалния талант. Може би вчерашният мач беше началото за гръцките футболисти да станат по-известни в чужбина», заяви Самарис.

«Всички вярваме, че отборът ни може да стигне по-далеч. Даваме си кураж един на друг и точно това ни донесе вчера победата, която можеше да дойде и преди 93-та минута. Нашата цел беше да се класираме на осминафиналите, успяхме, и се надяваме да продължим още. Искаме да стигнем колкото можем по-далеч», добави той.

Самарис бе попитан за реакцията на гръцкия национален отбор след загубата срещу Колумбия. «Добрият имидж, който имахме срещу Колумбия, въпреки че загубихме, ни наде надежда. В следващите два мача трябваше да покажем характер. Гръцкият дух се прояви в нашата игра, бяхме един отбор във всяко едно отношение и това ни помогна да спечелим мача, който искахме», отговори футболистът.

Не съществува опасност отборът на Коста Рика да бъде сметнат за лесен противник, увери халфът на „Олимпиакос“: «За да е на първо място в една толкова трудна група, значи е добър отбор. Ще се отнесем с уважение към противника, осъзнаваме, че това сме 16-те най-добри отбора в света и един от тях е Коста Рика. Така ще се изправим срещу него, а като изненада. Няма начин да се отпуснем и да подценим противника».

А ето какво сподели и треньорът на гръцкия национален отбор Фернандо Сантос за отбора на Коста Рика: «Това е един много труден отбор. Беше в т.нар. "група на смъртта" и всички го мислеха за "умрял", но той мина и през втория мач. И го направи не защото се възползва от климатичните условия, а защото е много добър отбор и играе много добър футбол. Ще бъде много труден противник». А за това как ще играе националният отбор на Гърция в неделя, той заяви: «И в други мачове сме играли с трима нападатели или офанзивни футболисти. Също така имаме късмета да разполагаме със защитници с нападателни способности. Коста Рика играе със система 5-4-1, което означава, че е съвсем различен противник от Кот д’Ивоар. Първо ще открием подходящата стратегия, а после ще видим кои играчи могат да я приложат. Мачът с Коста Рика предстои, искаме и можем да минем нататък, но за да успеем, трябва да работим здраво. Това, което аз искам от футболистите си е да се успокоят. Смятам за много важно това, което стана на 25 юни. Когато сме единни сме способни за големи неща».

 

 

Категории: Световно първенство по футбол национален отбор на Гърция Андреас Самарис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus