Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Взрив пред къщата на осъден за корупция

17 Април 2014 / 08:04:03  GRReporter
857 прочитания

Самоделна бомба избухна пред къщата на бившия главен секретар на министерството на отбраната и отговорник за програмите за въоръжаване Йоанис Сбокос Според полицейски източници тя била хвърлена през оградата от неизвестни лица, които се разхождали пеша по улица Караискаки в северния квартал Кифизия. Инцидентът станал около 21,00 часа в сряда вечерта.
    Бомбата представлявала масур от динамит, възпламенен с дебел фитил. От взрива за щастие не е пострадал никой, нанесени са материални щети на оградата и външния вход на къщата. Обезпокоителното според полицията е, че не е имало предупреждение по телефона. Случаят се разследва от Службата за борба с тероризма.
   Йоанис Сбокос е един от основните обвиняеми в процеса за корупия срещу бившия министър на отбраната и висш функционер на ПАСОК Акис Цохадзопулос. Сбокос вече е осъден на 16 години затвор за взимане на подкупи, в момента е подсъдим и по случая с програмата за въоръжаване ЕРМИС.

 

Категории: Йоанис Сбокос корупция взрив на самоделна бомба Акис Цохадзопулос подкупи за въоръжаване Служба за борба с тероризма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus