Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взрив в куриерска служба

11 Март 2013 / 08:03:45  GRReporter
974 прочитания

Самоделна бомба избухна в офиса на куриерската компания Swift Mail в атинското предградие Панграти. Взривът е причинил сериозни материални щети в помещенията на компанията, която се намира на партерния етаж на сградата на ъгъла на улиците Астидамандос и Евфрониу. Изпочупени са прозорците и на съседните сгради. Засега не се съобщава за пострадали.
    Според полицията бомбата е избухнала в 22 часа и 18 минути в неделя, преди това не е имало предупредително обаждане. Мястото на инцидента продължава да е отцепено от многобройни сили на реда.

    През ноември 2010 в офисите на същата куриерска служба Swift Mail в същото предградие Панграти бяха заловени двама членове на терористичната организация Конспирация на огнените ядра при опит да изпратят колети-бомби. Тогава един от колетите избухна в ръцете на служител на компанията, а Панайотис Аргиру и Герасимос Цакалу бяха заловени на местопрестъплението. Същия ден терористите се опитаха да изпратят 14 колети-бомби, някои от които бяха с адресати извън границите на Гърция. Един от получателите бе тогавашният френски президент Никола Саркози.
    Според вестник Вима гръцката полиция не изключва връзка между снощния инцидент и обира във Велвендо, близо до Козани в Северна Гърция, както и със четирите чанти с взривни материали, които преди седмица бяха открити на различни места в Атина. При разследването на обира в Козани беше открита явка на новите ядра в предградието Панграти.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: самоделна бомба взрив куриерска служба Swift Mail Панграти атинско предградие полицияКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus