Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Взрив в офис на Златна зора

14 Февруари 2013 / 08:02:55  GRReporter
885 прочитания

Самоделна бомба избухна в районния офис на Златна зора в Пирея. Офисът се намира на седмия етаж на сградата на улица Караиску 111. Взривът и последвалият го пожар са причинили материални щети, три противопожарни коли и 15 пожарникари са участвали в погасяването на огъня. Взривът е избухнал в сряда вечерта, а в четвъртък сутринта подобен взрив на самоделна бомба избухна пред офисите на Златна зора в град Лариса, централна Гърция. Експлозията е предизвикала само материални щети.
    Днес в 18,00 часа пред районната организация на Златна зора в Пирея ще се състои протестна демонстрация, която ще завърши със шествие.
    Това е вторият взрив в офис на гръцката неонацистка партия. През декември самоделно устройство избухна пред офиса на златнозорците в предградието Аспропиргос, на 17-тия километър по магистралата Атина-Коринт.

 

Категории: Златна зора самоделна бомба взрив районна организация Пирея Аспропиргос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus