Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взривиха къщата на прокурорка

22 Ноември 2012 / 08:11:31  GRReporter
1256 прочитания

Мощен взрив разтърси атинския квартал Халандри около 2 часа тази нощ. Бомбата избухнала в двора на двуетажна къща на улица Кудуриотон 11, но бил усетен и в съседните квартали Маруси, Психико и Амбелокипи. В къщата има два отделни апартамента, в единия от които живее прокурорката Параскеви Калайдзи. В момента на взрива тя е била в дома си, но полицията не съобщава за жертви и ранени.
    Районът около къщата е отцепен от полицията, на мястото на инцидента има пожарни и линейки. Изпочупени са прозорците на съседните къщи, има материални щети по паркираните наоколо автомобили.

Параскеви Калайдзи представляваше обвинението по време на делото за отвличането на корабния магнат Периклис Панагопулос. Той бе отвлечен през януари 2009 и след като престоя десетина дни в ръцете на похитителите си, бе освободен срещу откуп от 30 милиона евро. По-късно похитителите му бяха заловени и изправени пред съда, но от парите нямаше и следа.

Предварителното следствие е поето от Отдела за борба с изнудванията към Службата по безопасността в Атина.
    Очаквайте подробности.

Категории: прокурор взрив Периклис Панагопулос отвличане бомба жертви полиция Криминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus