Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взривно устройство в атинското метро

26 Февруари 2012 / 09:02:25  GRReporter
1356 прочитания

Службата за борба с тероризма откри бомба със часовников механизъм под седалка на мотриса, която изпълнява маршрута от квартал Егалео до Международното летище “Елефтериос Венизелос”. Взривното устройство е открито на последната спирка в квартал Егалео. Влакът току що се е бил върнал от станцията при Министерството на отбраната и се е готвел да поеме новия курс.
    От официалното съобшение на полицията става ясно, че в пакета е имало 5 литра лесно възпалима течност, електрическо устройство за възпламеняване и часовник. Той е бил в готовност да избухне след предварително определен период от време.
    Пакетът е бил идентифициран от шофьора на мотрисата, който преглеждал вагоните преди да поеме курса. След това е информирал полицията и тя на свой ред - службата за борба с тероризма. Органите на реда са изключително обезпокоени от оценката на експертите, че бомбата не е избухнала поради грешка в свързването. В момнента полицаите изследват видеокамерите на метрото, за да успеят да стигнат до данни за този, който е оставил пакета в мотрисата, а сапьори се опитват да разберат за какъв час е бил програмиран часовниковият механизъм.
 

Категории: атинско метро бомба часовников механизъм служба за борба с тероризма избухванеКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus