Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За какво трябва да помислите, преди да си направите татуировка

03 Май 2014 / 12:05:19  GRReporter
1882 прочитания

Може повечето хора да си правят татуировки, когато са много млади и нетърпеливи, за да седнат да помислят за някои неща, но е добре да се информирате преди да нарисуват нещо върху тялото ви завинаги.

1. По каква причина?

Преди да си направите татуировка, помислете защо го правите. За да изразите неизразимата си любов към някого или нещо, или защото случайно сте видели нечия татуировка и сте я харесали. Ако мислите да си татуирате нечие име, помислете си два пъти-нещата може да се променят и да си останете само с... татуировката.

2. На коя част от тялото?

Тялото  се променя с възрастта и кожата няма тази еластичност, която е имала в младостта. Това разбира се не е причина да не си правим татуировки, но е аргумент да се помисли къде точно по тялото да се направи. Части на тялото, които не са пред погледа на всички, са най-добрият вариант, тъй като ще ви спестят осъдителните погледи на бъдещите работодатели, които не винаги ценят артистичните тревоги на своите служители.

3. Колко да струва?

Татуировките струват скъпо и тъй като не е ясен добрият резултат, помислете внимателно за добър tattoo-artist, с който да договорите цената и вида. Ако нямате парите, не прибягвайте до по-евтини варианти, които са и по-малко сигурни. Спестявайте няколко месеца, за да се сдобиете с мечтаната татуировка.

4. На кого да се доверите?

Изкуството на татуажа се упражнява от много хора, но въпросът е кой е най-добрият професионалист. Внимавайте на кого ще доверите кожата си и проучвайте предварително татуировчика. Поискайте снимки на работата му и ако имате и малко съмнение- откажете се.

5. Как ще повлияе на здравето ви

Като се има предвид, че татуирането включва игли, важно е да се спазват хигиенни правила и да сте сигурни, че иглата се използва за първи път. Чрез замърсени игли могат да се предадат много болести  като хепатит и СПИН. Може и да сте алергични към мастилото, затова преди да се татуирате проверете.

 

6. Какъв да е дизайнът?

Можете да отидете в студиото да видите работата на татуировчика и да си изберете на място. Тъй като татуировките са нещо абсолютно лично, добре е да изберете дизайн, който ви подхожда, има сантиментална стойност и е пряко свързан с причината да се татуирате.

7. Как да се грижите за татуировката?

Татуирането е травма за кожата затова трябва да се грижите за мястото да зарасне добре. Веднага след татуирането кожата ви ще бъде завита от татуировчика с пластмасова мембрана за около 6 часа. След това трябва да се грижите да я хидратирате със специален сапун и крем, за да зарасне раната и да не се обезцвети татуировката. Следвайте указанията, за да имате добър резултат.

Категории: татуировки дизайн татуировчик хигиена
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus