Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Задължителна отпуска за войниците на всеки три дни

08 Септември 2009 / 15:09:19  GRReporter
899 прочитания

Преди няколко дни излезе заповед  от новия ръководител на Генералния Щаб на Армията Франгос Франгулис до всички командири на казарми да пускат всички войници в отпуска на всеки три дни.

Както се съобщава във вестник „Та Неа" през последните месеци положението почти във всички казарми е „на ръба", тъй като липсва персонал. Имаше и обвинения към командирите, че са държали войниците без отпуска по 20 дори 30 дни.

За да реши проблема новият ръководител на Генерлния щаб на армията даде спешна заповед войниците да излизат на всеки три дни и подчертава, че ако това е невъзможно да се практикува винаги, то да се дава право за излизане от казармата в продъжение поне на няколко часа.

Освен това, в заповедта се упоменава, че професионалните войници не трябва повече от седем пъти в месеца да изпълняват нощни служби.

 

 

Категории: Общество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus