Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заловиха 10 българи докато крадяли ЖП релси в Солун

01 Февруари 2012 / 22:02:57  Виктория Миндова
1670 прочитания

Десет българи на възраст между 22 и 53 години бяха заловени в Солун за опит за грабеж на стари железопътни линии. Докато моторизираните полицаи от отдел "ДИАС" патрулирали в района на улица Дафнис, видели как обвиняемите товарили металите в лека кола от складовете на гръцката железопътна компания ОСЕ.

Неизползвани железопътни линии са били оставени на съхренение в обекта. Полицаите направили ареста на място и в момента българите чакат обвинението. Според отдела за връзки с обществеността на полицията в Солун нарушителите  не са оказали никаква съпротива при ареста на полицията.

“Нямаме информация дали заловените имат криминално досие в България. Това е първото им нарушение на закона на гръцка земя”, уточни специално за GRReporter пресаташето на солунската полиция госпожа Стамулаки. Тя заяви, че за подобен тип кражби според гръцкия наказателен кодекс се  полага наказание от 10 дни до пет години лишаване от свобода според тежестта на нарушението. Тя подчерта, че при ареста не е оказана съпротива и не са нанесени телесни или друг тип повреди на органите на властта или на тяхното имущество. Това предполага, че съдът в Солун може и да е по-благосклонен и да им даде по-малка присъда.

Грабежите на метални кабели, релси, капаци и други метални предмети са позната практика в някои райони на България, като този на Ихтиман. През пролетта на 2010 година 210 пътници бяха блокирани за четири часа във влак между Костенец и Ихтиман заради кражба на железопътна инфраструктура. Тогава крaдците са отмъкнали няколко метра релси от самата линия, която е активна и в движение и по нея се е движил бързият влак от Бургас към София. Кражбата на релси е предизвикала закъснението на още шест влака в същия ден.

Категории: Криминална хроника българи крaдци ЖП релси полиция Солун
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus