Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заловиха съратник на братя Палеокостас

26 Март 2012 / 12:03:19  GRReporter
1089 прочитания

При рутинна проверка на паркирал сребрист автомобил, полицията открива в багажника му мъж опасан със самоделно взривно устройство. Автомобилът е паркиран пред магазин от веригата Jumbo в квартал Таврос. Когато го откриват, мъжът успява да се отскубне от полицията, изтичва в магазина, който в 10,00 часа в понеделник сутринта точно се готви да отваря и заплашва, че ще се самовзриви. Служителите във фирмата, уплашени успяват да избягат през служебния вход на сградата. Оттам влизат и полицаите от силите за бързо реагиране ДИАС, които успяват да заловят мъжа.
    Оказва се, че той е техен стар познайник - издирваният за кражби, обири и други престъпления Костас Самарас, близък съратник на братята Василис и Никос Палеокостас. Самарас е с 20-годишна условна присъда и е задължен да се явява в районното полицейско управление на всяко 1-во и 15-то число, но отдавна е забравил за това свое задължение. Затова и полицията го издирва. В крайна сметка се оказва, че задържаният не е имал експлозиви, а само празни кутии, маркучи, свещи, един часовник и устройство с бутон.
    55-годишният Костас Самарас се смята за “философа” на обирите на братята Палеокостас. Самият той е бягал 5 пъти от затвора и има още толкова неуспешни опити за бягство. Автор е на романа “Издирва се”, в който описва собственият си опит на беглец.

Категории: Василис и Никос Палеокостас Костас Самарас обири кражби полиция издирване бягство от затвораКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus