Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Започна срещата при президента

13 Май 2012 / 11:05:31  GRReporter
891 прочитания

Каролос Папуляс разговаря в този час с лидерите на трите най-големи парламентарни партии. Точно в 12,00 часа в президентския дворец влязоха Андонис Самарас, президент на Нова демокрация, Алексис Ципрас, лидер на партията на радикалната левица СИРИЗА и Евангелос Венизелос, лидер на ПАСОК.

    На влизане в президентския дворец Андонис Самарас заяви пред наобиколилите го журналисти, че трябва да се състави коалиционно правителство, което да поеме управлението на Гърция до изборите за европейски парламент. “Нямам големи надежди, не съм оптимист, но ще опитам всичко, което е по силите ми за едно ширококоалиционно правителство”, заяви по телевизия Скай Фотис Кувелис, лидер на Демократичната левица.
    Той, както и лидерите на останалите парламентарни партии Панос Каменос на Независимите гърци, Алека Папарига на Комунистическата партия и Николаос Михалолякос на Златна зора ще бъдат приети поотделно от президента каролос Папуляс, след като приключи разговора му с водачите на трите най-големи партии.    

“Отделните срещи не помагат за намирането на компромис”, така лидерът на Независимите гърци Панос Каменос коментира формата, който гръцкият президент избра консултациите с парламентарно представените партии. Целта на разговорите е да се намери взаимен компромис между политическите сили и да се формира правителство след изборите от миналата неделя. В случай, че такъв компромис е невъзможен, Каролос Папуляс ще назначе служебно правителство с премиер председателя на един от трите върховни съдилища в Гърция и ще насрочи нови избори.

Категории: политическа криза 2012 избори Гърция съставяне на правителство Каролос Папуляс президент разговори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus