Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Застрахователите: Най-лошите икономически времена, са най-добрите за нас

28 Май 2010 / 16:05:42  Виктория Миндова
1821 прочитания

Небосклон с нови ярки възможности за успех и печалба виждат дългогодишните застрахователи в областта на пенсионните, здравните и застраховките живот в Гърция. Делът на частните пенсионни и здравни осигуровки в страната все още е значително нисък само 2% от целия пазар, като този показател в Португалия 7%. Монополът все още се държи от държавните социално-осигурителни каси. Кризата в социалното осигуряване в много европейски страни днес, както и разклатеното доверие в държавното осигуряване като цяло, отваря нови възможности за частните осигурители.

„Най-лошите времена, може да са най-добрите времена,” заяви доволно главният отговорник за Европа на международната организация Million Dollar Round Table (MDRT) Матео Педерзоли. Изявлението на пресконференция във връзка с организирането на Европейския симпозиум на застрахователите, който ще се проведе в Атина в началото на следващата година. Матео Педерзоли поясни, че днес Гърция „лабораторията”на Европа, където се търсят нови, по-добри начини за управление на държавните финанси. Докато държавните институции се възстановят от финансовия крах последвал след разгара на кризата, частните застрахователи ще дадат възможност на потребителите да се възползват от новите застрахователни програми, които осигуряват финансово спокойствие в третата възраст. „Фалиралата Гърция с богатите гърци,” както определи Педерзоли средиземноморската страна, дава голямо поле на изява и възможности за нов тип инвестиции в страната.  

Организацията датира повече от 80 години и началото й е сложено от група застрахователи от Северна Америка. Целта на Million Dollar Round Table е да провежда обучения и повишаване на квалификацията на най-добрите в застрахователния бизнес в света. В момента организацията има 35 хиляди члена в целия свят, а между тях са и стоте най-добри в областта си гръцки застрахователи.

Категории: ИкономикаПазариКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus